Nagyi féle hús leves mindenki kedvence

husl1_1412417387.JPG_308x235

 

kisebb normál 

A hétvégi ebédek egyik kötelező eleme a húsleves, ami akkor jó, ha aranysárga, és sok tészta van benne.

 

Az alább felsorolt zöldségeken túl tehetsz bele borsót is a végén. A tésztát mindig külön vízben főzd hozzá.

Csirkehúsleves:

hozzávalók:

  • 6-8 csirkeszárny vagy csirkefarhát, és egy kevés csirkeaprólék
  • 1 fej vöröshagyma
  • fehérrépa
  • sárgarépa
  • zeller
  • karalábé
  • vegeta vagy leveskocka
  • csipetnyi só
  • tárkony
  • egész bors
  • olaj

Elkészítési idő: Két óra

Elkészítés menete:

 

Mosd meg a húst, a bőrét nem kell leszedni. Önts tele egy magas lábast vízzel, majd tedd bele a húsokat, a tárkony, a vegetát vagy a leveskockát és a borsot, sózd meg, majd kezdd el forralni. Amíg fő a hús, pucold meg a zöldségeket, majd vágd őket apróbb darabokra. Ha a leves már forr, és habot vetett, szűrd le kis lyukú szűrővel, majd ha már tiszta a leves, tedd bele a zöldségeket, és addig főzd az egészet, amíg a répa és a zeller puha nem lesz.

Az étel elkészítéséhez jó időtöltést és a fogyasztásához jó étvágyat kívánok!