Nagyi féle hús leves mindenki kedvence
A hétvégi ebédek egyik kötelező eleme a húsleves, ami akkor jó, ha aranysárga, és sok tészta van benne.
Az alább felsorolt zöldségeken túl tehetsz bele borsót is a végén. A tésztát mindig külön vízben főzd hozzá.
Csirkehúsleves:
hozzávalók:
- 6-8 csirkeszárny vagy csirkefarhát, és egy kevés csirkeaprólék
- 1 fej vöröshagyma
- fehérrépa
- sárgarépa
- zeller
- karalábé
- vegeta vagy leveskocka
- csipetnyi só
- tárkony
- egész bors
- olaj
Elkészítési idő: Két óra
Elkészítés menete:
Mosd meg a húst, a bőrét nem kell leszedni. Önts tele egy magas lábast vízzel, majd tedd bele a húsokat, a tárkony, a vegetát vagy a leveskockát és a borsot, sózd meg, majd kezdd el forralni. Amíg fő a hús, pucold meg a zöldségeket, majd vágd őket apróbb darabokra. Ha a leves már forr, és habot vetett, szűrd le kis lyukú szűrővel, majd ha már tiszta a leves, tedd bele a zöldségeket, és addig főzd az egészet, amíg a répa és a zeller puha nem lesz.
Az étel elkészítéséhez jó időtöltést és a fogyasztásához jó étvágyat kívánok!